Schutting leggen, plaatsen of ophalen.

Schutting plaatsen

Schutting laten plaatsen in uw tuin

Een schutting laten plaatsen is natuurlijk het gemakkelijkst. U zoekt de panelen uit, kiest de palen en spreekt een datum af wanneer uw schuttingspecialist bij u langs komt om de schutting te plaatsen in uw tuin!

Houten schutting laten plaatsen

Kiest u voor een nieuwe houten schutting, dan heeft u de mogelijkheid dit zelf te doen of u laat een bedrijf dit voor u verzorgen. Voor beide valt natuurlijk iets te zeggen. Als je handig bent is het een goede manier om geld uit te sparen. Wordt het plaatsen voor u uitgevoerd, dan bent u echter verzekerd dat dit vakkundig wordt gedaan. U hoeft geen materialen te lenen of huren en het bespaart u een hoop tijd en wellicht wat ergernis. Op deze website vindt u per provincie bedrijven die uw schutting kunnen leveren en/of plaatsen. Zelf plaatsen of dit professioneel laten uitvoeren, de keuze is dus aan u!

Duurzame plaatsing van uw schutting

Onder een duurzame plaatsing van een schutting verstaan wij: een schutting dusdanig plaatsen dat deze een zo lang mogelijke levensduur heeft. De manier waarop een schutting wordt geplaatst heeft invloed op hoe lang de schutting blijft staan. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de kwetsbare delen van de schutting. Hieronder vindt u zaken waarop u dient te letten:

  • Koop een schutting van goede kwaliteit, dus Scandinavisch grenen of vuren
  • Zorg ervoor dat de planken een minimale dikte hebben van 6 mm
  • Maak bij voorkeur geen gebruik van grenen of vuren schuttingpalen
  • Zorg ervoor dat de schutting vrij hangt van de grond
  • Maak eventueel gebruik van een afdeklat, deze fungeert als een soort afdak
  • Zorg dat schutting palen minimaal 70 centimeter diep de grond in gaan
  • Schroeven en bevestigingsmaterialen dienen van RVS te zijn
  • Koop alleen schuttingen die FSC en KOMO zijn gecertificeerd

Wat is de werkwijze bij het plaatsen van een schutting?

Hoe wordt een schutting geplaatst of hoe kunt u het beste zelf een schutting plaatsen? Dat is een goede vraag. Een weldoordachte en logische werkwijze is hierbij het halve werk. Zorg ervoor dat er ruimte is om te werken en dat de juiste materialen aanwezig zijn. Als dit het geval is wordt het plaatsen van een schutting een stuk eenvoudiger.

1. Meet de schutting nauwkeurig op en zorg ervoor dat alle materialen aanwezig zijn. Voldoende panelen, een extra eindpaal, bevestigingsmaterialen en natuurlijk het juiste gereedschap.
2. Zorg ervoor dat de werkplek vrij is van rommel. Ruim eventueel een bestaande schutting op en nivelleer de grond. Dit zorgt voor een groot werkplezier!
3. Begin met het uitzetten van de lijn waarop de schutting komt te staan. Houdt hierbij rekening met de erfgrens.
4. Plaats de eerste schuttingpaal in de grond en plaats de overige palen in een rechte lijn over de erfgrens. Houdt hierbij rekening met een ruimte van 1.80 m tussen de palen in om het scherm te bevestigen.
5. Schoef de bevestigingbeugels op de juiste hoogte op de paal. En bevestig vervolgens de schermen hieraan. Maak hierbij uitsluitend gebruik van RVS, dit gaat niet roesten en zorgt ervoor dat u jarenlang plezier van uw schutting heeft.
6. Zaag het laatste schutting paneel op maat. En bevestig deze tussen de palen. Bevestig als laatste een afdeklat bovenlangs uw schutting, tenminste als u deze wenst te gebruiken.

Bestaande schutting verwijderen en afvoeren

De bedrijven die de schutting voor u komen plaatsen bieden veelal ook een service waarbij zij zorgen voor het afvoeren en verwijderen. U hoeft in dat geval zelf helemaal niets te doen en het afval wordt voor u afgevoerd. Heeft u een haag, bomen of een stenenmuur dan wordt het wellicht een ander verhaal. Bedrijven die uitsluitend zijn gericht op het plaatsen van schuttingen hebben niet altijd het zware geschut wat daarvoor nodig is. Een telefoontje of een mailtje kan in dat geval snel duidelijkheid verschaffen.

Inloggen