Schutting leggen, plaatsen of ophalen.

Schutting

Schutting in uw tuin

Hoewel er steeds meer alternatieven komen voor een houten schutting blijft deze onverminderd populair als afscheiding van de tuin. Een houten schutting vormt een dichte afscheiding van de tuin waardoor de tuinbezitter een ongekend gevoel van privacy kent. Dit in combinatie met de natuurlijke uitstraling van het hout zorgt er voor dat nog steeds het merendeel van de tuinbezitters een houten schutting laat plaatsen. Op deze website kunt u terecht voor het zoeken van bedrijven die houten schuttingen verkopen, maar ook bedrijven die ze voor u kunnen plaatsen.

Houten schutting laten plaatsen

Kiest u voor een nieuwe houten schutting, dan heeft u de mogelijkheid dit zelf te doen of u laat een bedrijf dit voor u verzorgen. Voor beide valt natuurlijk iets te zeggen. Als je handig bent is het een goede manier om geld uit te sparen. Wordt het plaatsen voor u uitgevoerd, dan bent u echter verzekerd dat dit vakkundig wordt gedaan. U hoeft geen materialen te lenen of huren en het bespaart u een hoop tijd en wellicht wat ergernis. Op deze website vindt u per provincie bedrijven die uw schutting kunnen leveren en/of plaatsen. Zelf plaatsen of dit professioneel laten uitvoeren, de keuze is dus aan u!

De waarde van een houten schutting

De schutting vormt een afscheiding van de tuin. Dit is dan ook meteen de meest voorname functie van een houten schutting. Het vormt een fysieke en ondoordringbare afscheiding tussen uw tuin en aangrenzende grond. Daardoor wordt uw tuin hermetisch afgesloten, en is deze niet meer toegankelijk voor uw buren of passanten. Een houten schutting zorgt niet alleen voor een fysieke afscheiding, deze plaatst uw tuin, al dan niet geheel, uit het zicht. Daardoor kunt u in uw tuin doen en laten wat u wilt zonder dat je continu door iedereen wordt bekeken, en dat is wel zo fijn!

Verschillende soorten schuttingen

Er is een zeer breed scala aan schuttingen verkrijgbaar. In hoofdlijnen zijn er een drietal soorten hout die geschikt zijn als schutting, te weten grenen, vuren en hardhout. Met deze drie soorten hout zijn talloos verschillende schermen verkrijgbaar:

  • 18,19 of 21 planks
  • Rechte of toogschermen
  • Planken horizontaal of verticaal bevestigd
  • Onderbroken met trellis schermen of gaaselementen
  • Bijpassende houten paal of beton constructie

Wat is de levensduur van een houten schutting?

Hoe lang een houten schutting meegaat is lastig op voorhand te zeggen. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de gebruikte soorten hout. Daarbij komt dat grenenhout uit Scandinavië vele malen langer meegaat dan wanneer dit uit midden-Europa komt. Een laatste verschil wordt gemaakt door de dikte van de plank. Schermen van een bouwmarkt hebben vaak toch niet dezelfde dikte als die van een speciaalzaak of schuttingbedrijf. Het is hierbij vaak letterlijk appels met peren vergelijken.

Inloggen